Nyheder

Fremtidens politi?


I knapt fire måneder har ni unge drenge deltaget i projektet ’Politikadet Junior’, som er et samarbejde mellem Ishøj Ungdomsskole og København Vestegns Politi.

Iført politiuniformer er holdet af unge politikadetter blevet introduceret til politiets arbejde, fået et stort fællesskab og lært om alt fra førstehjælp til gademægling. Det er bare nogle af de elementer, der har været på skemaet indtil videre.

Zein Al-Khafaji, som er ansat på Ishøj Ungdomsskole og medansvarlig for forløbet, kan se flere ændringer for de drenge, der deltager.

”Jeg ser især, at et fællesskab er skabt. De bliver bedre til at være gode kammerater og har blandt andet lært om, hvordan man som personer skal være overfor hinanden og hvordan man undgår mobning. Derudover har de fået en viden, som de færreste i den alder har indenfor både førstehjælp, færdselsregler og politiarbejde.”

En helt mærkbar ændring hos drengene er, at de har fået et nyt syn på fremtiden og arbejder mere målrettet med deres drømme.

”Jeg har haft flere samtaler med drengene omkring fremtiden og hvad de vil jobmæssigt. De har fået øjnene op for blandt andet at arbejde indenfor politiet, ligesom underviser, pædagog og advokat også er i spil. Det har været fedt at se, at vi som ’de voksne’ meget direkte har fungeret som rollemodeller for drengene – men der er selvfølgelig også stadig det mere traditionelle ønske om at blive professionel fodboldspiller” griner Zein.

Forløbet startede med en introuge hvor der var fokus på at opbygge et fællesskab. Nu mødes politikadetterne én gang ugentligt, hvor forskellige temaer er på programmet. Programmet er lavet i et tæt samarbejde mellem de ansatte fra Ishøj Ungdomsskole og Københavns Vestegns Politi.

”Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med tre yderst kompetente kollegaer fra Københavns Vestegns Politi. Vi har lært en masse af de mærkesager, normer og værdier vi hver især har fra vores forskellige professioner. Det har givet os alle nye syn på tingene og nogle værktøjer, vi kan tage med os videre i praksis” fortæller Zein.

København Vestegns Politi har siden 2015 arbejdet på at udvikle, afprøve, tilpasse og evaluere forløbet, der har været afholdt i blandt andet Herlev, Ballerup, Gladsaxe – og nu også Ishøj.