Nyheder

Gunnar takker af


En jobansøgning på halvanden linje åbnede op for karrieren på Ishøj Ungdomsskole. Ungdomsskoleinspektør Gunnar Thulin har siden haft flere tusinde af Ishøjs unge gennem hænderne i sine 21 år på skolen. Nu er tiden kommet, hvor han takker af og går på pension.

Torsdag d. 4. maj blev Gunnar Thulin hyldet for sine mange år på Ishøj Ungdomsskole. Her var både undervisere, byrådsmedlemmer, borgmesteren, tidligere kollegaer og nogle af Ishøjs unge mødt talstærkt op til reception for at sige tak og ønske ham god vind fremover. Det var tydeligt at høre på de mange taler, at Gunnar må siges at have haft stor indvirkning på den ungdomsskole, vi kender i dag.

For godt 20 år siden, på en ganske almindelig tirsdag eftermiddag, blev Gunnar Thulin ringet op på den stationære fastnettelefon med en klar opfordring – han skulle søge en stilling på Ishøj Ungdomsskole.

”Jeg kunne jo egentlig godt tænke mig at søge jobbet, men dengang vidste jeg dårligt nok hvad en ungdomsskole var. Jeg spurgte hvornår der var frist og stemmen fortalte mig, at der allerede var frist dagen efter. Det kunne jeg jo ikke nå, så i stedet håndafleverede jeg halvanden linje om, at jeg nok skulle sende dem en mere formel ansøgning”, fortæller Gunnar Thulin, der på det tidspunkt blandt andet havde prøvet kræfter som maskinarbejder, 12 år som lærer, lærebogsforfatter, musiker og en tid i flyvevåbenet.

I dag er Gunnar Thulin glad for at han tog telefonen den dag og at han tog chancen og sendte halvanden linje som jobansøgning. For heldigvis blev Gunnar Thulin ansat som viceungdomsskoleinspektør. ”Jeg havde ikke regnet med at få det – jeg anede faktisk ikke helt hvad jeg havde sagt ja til”, fortæller han.

Det viste sig dog hurtigt, at det var et helt særligt sted Gunnar Thulin havde sagt ja til at arbejde. ”Det var et sted, der var overraskende spændende at arbejde. Et sted med en helt særlig ånd. Et sted hvor alle er lige, og hvor der hersker en kæmpe grad af frihed for at opnå de opsatte mål”, fortæller han.

’Frihed under ansvar’ var et af de elementer, der særligt kendetegnede den ledelsesstil Gunnar Thulin tog med sig, da han steg i graderne og indtog stillingen som ungdomsskoleinspektør.

”Jeg turde give afkald på det her med at bestemme alting og jeg har altid kunne lide ideen om ’ubevidst inkompetence’. Det handler om at man kaster sig over opgaver man ikke ved om man kan finde ud af. Det er lidt ligesom, hvis man skal have renoveret et hus. Men kan gå to veje. Enten kan man få en håndværker til at lave det eller også prøver man sig frem. Og der tror jeg på at fremgangsmåden med at prøve sig frem har styrket både ungdomsskolen og medarbejderne”, siger Gunnar Thulin.

Noget af det Gunnar særligt vil huske for sin tid på Ishøj Ungdomsskole var udviklingen af ungdomspolitikken tilbage i 2004, der for alvor skulle sætte fokus på de unge i Ishøj. ”Det var en af de bedste processer nogensinde. En gruppe kloge hoveder, der mødtes for at tale om, hvad der var godt for vores unge og hvordan vi kommer derhen. De unge kom i den grad på dagsordenen. Og det hele blev vedtaget i byrådet. Og så indførte vi ordet ’ungeombudsmand’. Der fik vi Folketinget på nakken, for det er kun dem, der må give den titel væk. Men vi fik til gengæld en masse gode ansøgninger”, griner Gunnar Thulin.

Men også den helt særlige følelse af at komme tilbage efter sommerferien, er noget af det, Gunnar Thulin vil savne, når han pludselig ikke længere skal tilbage til Ishøj Ungdomsskole.

”Jeg har oplevet det mange gange. Når man kommer tilbage efter tre ugers sommerferie, så er der altid lidt stille og vi går alle og gør klar til sæsonen. Der sker ikke så meget. Men SÅ starter sæsonen og SÅ kommer der liv i huset med alle de unge mennesker der kommer og går hver eneste dag. Så husker man hvorfor man er her og så blomstrer man virkelig op”, fortæller Gunnar Thulin.

Der er ingen tvivl om, at de unge har gjort et helt særligt indtryk på Gunnar Thulin og hans arbejde på skolen. Men ligeså vigtigt finder han det, at Ishøj Ungdomsskole
har gjort et indtryk på de unge.

”Vi får et forhold til de unge, så de føler, at de kan komme her til enhver tid. At de kommer her for læring, men også fordi det er her de føler sig trygge og godt tilpas. Vi har flere, der er blevet voksne men som stadig søger mod Ishøj Ungdomsskole for gode råd og sparring f.eks. omkring huskøb eller skattevæsenet. Det tager jeg virkelig som et kompliment – at vi har givet dem den tryghed her på stedet og at de ser sådan på os”, siger Gunnar Thulin.

Det blev til 21 år på Ishøj Ungdomsskole. Nu river Gunnar Thulin teltpælene op og drager på nye eventyr. Han vil bruge mere tid med familien og så er han overbevist om, at han nok ikke helt kan holde sig fra at melde sig ind i politik. At arbejde med unge mennesker kan han ikke helt undvære, så at være mentor for et par unge er også på programmet. Ture rundt i Europa på motorcykel er også på ønskelisten.

Vi ønsker Gunnar Thulin alt den medvind, han kan få! – også på landevejen på racercyklen.

Der er ansat en ny Ungdomsskoleleder på Ishøj Ungdomsskole som vi glæder os til at kunne præsentere i det næste nyhedsbrev.