Nyheder

Mahdi gør matematik hot!


Hvem havde troet, at ligninger og trigonometri kunne blive et hit? Med Mahdi om bord har flere af de unge fået lyst til at kaste sig over matematikbogen og lige nu oplever holdet et antal elever, der ikke er set i flere sæsoner.

”Der er simpelthen proppet hver gang. Det fede er, at der kommer så mange forskellige. Nogle af de unge er det, man nok ville betegne som ”mønster elever” og de sidder sammen med elever, der ikke har siddet på skolebænken længe. På den måde inspirerer og løfter de unge hinanden og mødes om én fælles ting: de vil alle være bedre til matematik” fortæller Mahdi, der underviser på holdet tre dage om ugen.

Eleverne selv er ikke i tvivl om, at det er Mahdis undervisningsevner, der gør, at de frivilligt tager ekstratimer i matematik:

”Mahdi er en god lærer, og han kommer med nogle gode metoder. Han forklarer det på en nem måde, så jeg kan forstå hvad jeg skal. Og så tror han på, at jeg kan! Han er med til at styrke min selvtillid”, siger Umi, der er fast elev på matematikholdet.

Derudover tilbyder undervisningen på Ungdomsskolen en mindre boglig form, hvor der også er tid til sjov, musik og snak i krogene. En kobling af forskellige læringsformer, plads til alle samt motivation har været medvirkende til, at størstedelen af eleverne har oplevet en stigning i karakterer, efter de er startet på matematikholdet.

Mahdi selv, der til dagligt studerer medicin, mener, at det er hans evne til at forstå de unge og deres kultur, der giver ham det bedste grundlag for undervisningen:

”Jeg taler ikke til de unge som elever, men som en ven der bare gerne vil hjælpe dem. På den måde får man alle grupper med. At undervise er at være rig på kultur”, fortæller han.

Mahdi kan fejre 3 år på Ishøj Ungdomsskole, hvor han har løftet et fag som matematik til et niveau hvor alle kan være med og hvor eleverne, vigtigst af alt, føler sig motiverede og inspirerede til at lære. Det har særligt været tanken om at skabe muligheder for de unge, som den almene skolesektor ikke tilbyder, der har motiveret ham til at lægge så mange undervisningstimer på skolen:

“De elever jeg arbejder med, er mange gange bliver efterladt af skolesystemet, fordi de ikke afspejler ‘den almene elev’. De bliver ikke efterladt fordi de er dumme, men fordi skolesystemet ikke helt er indrettet til dem, som udover at være kloge, godt kan lide at snakke og have det sjovt. Når man ser så meget spildt talent, føler man at man er forpligtiget til at hjælpe dem på vej, for så snart omgivelserne er der, bliver eleverne trygge og er i stand til at præstere på højt plan samtidig med at der er plads til deres forskelligheder – som i øvrigt er fantastiske” slutter Mahdi.

Undervisningen foregår hver tirsdag-torsdag på Ishøj Ungdomsskole og er for alle unge mellem 13 og 18 år.

15515871_10211231673768967_738813922_o 15540286_10211231673728966_179131790_o