Nyheder

Travlhed i lydstudiet


Der bliver indspillet musik som aldrig før i lydstudiet på Ishøj Ungdomsskole. Særligt musikproduktionsholdet bruger studiet uge efter uge, ligesom flere unge har fået øjnene op for at arrangere særaftaler om booking af lydstudiet og musiklokalet.


Det er sidst på eftermiddagen og de mange undervisningshold på Ishøj Ungdomsskole har efterhånden fundet sig til rette i lokalerne. I musiklokalerne kan man høre grin og høj musik, og åbner man døren og sniger sig ubemærket ind i lydstudiet, vil man opleve en helt særlig stemning.

Én af de unge drenge står ved mikrofonen, dybt koncentreret og indrammet af lyden af sin egen præstation i høretelefonerne. En anden slængende i sofaen med foden vippende til beatet. Andre, der går rundt i lokalet, let dansende, som en cadeau til ham, der fylder højtalerne. Og David, underviseren, der sammen med en elev, sørger for det tekniske.

Uge efter uge mødes drengene på musikproduktionsholdet og de er enige om, det er en helt særlig mulighed.

”At gå på musikproduktionsholdet giver mig muligheder indenfor musikken og jeg kan få lov at lave det jeg elsker rigtig højt. Det åbner karrieremuligheder og har fået mig til at overveje at tage musiklinjen på gymnasiet, når jeg kommer så langt” siger Jerome Rahal, der er elev på holdet og fast inventar i lydstudiet.

Spørger man David Dieu, der underviser på holdet og sideløbende er i gang med sin egen musikkarriere, så er det bedste ved ungdomsskolen, at de unge har et sted at praktisere deres hobby.

”Jeg ville ønske at jeg selv havde haft de samme muligheder, da jeg var yngre. At de har et sted og muligheden for at lave musik, lære om musik og ikke mindst udvikle sig, betyder meget. Jeg kan virkelig se hvor dygtige drengene er og hvor hurtigt de udvikler sig og det tror jeg helt sikkert kommer af, at de har et sted, hvor de kan praktisere en hobby, der ligger lidt udenfor folkeskolens mere traditionelle fag”, siger han.

For drengene har lydstudiet og musikproduktionsholdet givet dem motivation og gode venner.

”Min motivation er blevet meget større efter jeg har oplevet de muligheder vi bliver givet. Det giver mig både gode venner og chancen for at jagte min drøm om at accelerere med min musik og nå ud til hele Danmark”, siger Baran Cengiz fra musikproduktionsholdet.

Nedenfor kan du få en lille forsmag på livet i lydstudiet på Ishøj Ungdomsskole. Musik og video er lavet af holdet selv.